Danske mænd og udenlandske kvinder

Bragt i Jyllandsposten den 9. marts 2004

I fredags var der en kvindelig adjunkt som forsvarede muslimers ret til arrangerede ægteskaber. Samtidig luftede hun nogle usædvanligt snæversynede fordomme.

Hun skriver at der ikke kan være tale om virkelig kærlighed når en dansk mand gifter sig med en udenlandsk kvinde fordi der er tale om ægteskabsbureauer som arrangerer ægteskaber mellem danske mænd som gifter sig af ensomhed og udenlandske kvinder som gifter sig af fattigdom, og at kvinden ikke sjældent må flygte fra manden fordi han er voldelig.

Nu er min kone fra Filippinerne, gennem hende har jeg mødt andre kvinder som er kommer til Danmark, og jeg har læst nogle af de undersøgelser der er lavet. Virkeligheden er heldigvis både bedre og mere nuanceret end den kvindelige adjunkt skriver.

Med en enkelt undtagelse har de mænd jeg har mødt virket flinke og fredelige, og der er ikke noget der tyder på at det specielt er voldelige mænd som finder en udenlandsk ægtefælle.

I dag lader det til at en stor del af de kommende ægtefæller først kommer i kontakt over internettet. Enten gennem chatrum eller gennem bureauer hvor kvinden indsender et billede og en beskrivelse af sig selv, og hvor manden siden kan få adressen mod at betale et gebyr. De kan så skrive sammen, og det er op til dem selv at finde ud af hvad der skal foregå og hvornår. Der er ikke nogen som arrangerer eller beslutter det for dem.

I følge en undersøgelse fra Udlændingestyrelsen er kvindernes typisk først i trediverne når de kom til Danmark. Mit eget indtryk er at de kvinder som søger en udenlandsk ægtefælle efter lokale forhold mere er middelklasse end egentligt fattige, og at de gennemgående er selvstændige og handlekraftige.

En amerikansk undersøgelse tyder på at mændene typisk er en halv snes år ældre end kvinderne - altså først i fyrrerne - og en anden amerikansk undersøgelse supplerer med at mændene i gennemsnit har en højere indtægt og mere uddannelse end befolkningen som helhed. Mit eget indtryk er at der er tale om mænd som klarer sig godt, men som bare ikke lige er typen som går ud i det danske natteliv og scorer.

Sådan en mand er tiltrukket af en udenlandsk kvinde som han opfatter som ung og tiltrækkende. Hvis hun er fra Asien ser hun ofte noget yngre ud end hun er. Hun er ofte dygtigere og virker mere omgængelig end de danske kvinder han møder, og hun er indstillet på at leve et liv fuldt og helt sammen med ham.

Den udenlandske kvinde er selvfølgelig tiltrukket af en mand som ser ud til at have penge og magt over tingene. Det er dog kun en faktor. En del af kvinder kommer fra lande hvor man normalt gifter sig tidligt, så en kvinde på syv og tyve kan føle at det er svært at finde en passende lokal partner, og endelig kan en asiatiske kvinde være specielt fysisk tiltrukket af en europæiske mand som minder om dem hun ser på udenlandske film.

Samtidig får en dansk mand og en udenlandsk kvinde hurtigt nogle stærke fælles oplevelser. Den første forelskelse føles ofte som et eksotisk eventyr, og de danske myndigheders krav, usikkerheden og den langsomme sagsbehandling sikrer at kærligheden siden bliver sat på prøve. Når den danske mand og den udenlandske kvinde så omsider kan leve sammen, skal de uden vejledning fægte sig vej gennem kulturforskelle som de først opdager efterhånden. De kan ikke bygge et liv på vaner som to der er vokset op i den samme kultur, de er nødt til at lære hinanden at kende. Det er ikke let, men det er det kærlighed handler om.

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.