Lav dit eget firma

bogomslag Lav dit eget firmaEfterskrift juni 2005: Denne bog er nu solgt i omkring 7000 eksemplarer. Den har aldrig været på bogudsalg. Til gengæld modtog jeg for nylig den første E-mail fra en begejstret læser som havde købt den antikvarisk.

Bestig Mount Everest på Rulleskøjter: Et underholdende indblik i hvordan det er at starte egen virksomhed.

Mit eget firma: Hvad var det egentlig jeg lavede.

Omtale af bogen:

"Gode råd fra erfaren iværksætter" ¨Overskriften på ingeniørens omtale 20. november 98

"Tusind tips til selvstændige" Overskriften på Børsens omtale 18. december 1998

"...god og bred indgang til det at være selvstændig erhvervsdrivende, også for den forudsætningsløse..." Indbindingscentralens (bibliotekernes) udtalelse

En nystartet selvstændigs mening om bogen

Bogens kapitler

Bogens forord

 


Illustration fra bogen

overvejelser om prissætning

Mens jeg drev egen virksomhed på fuld tid, var jeg ude og holde foredrag for forskellige som overvejede at starte for sig selv.

Jeg begyndte at tænke over, hvad der var gode og dårlige ideer til firmaer, og jeg fik siden lyst til at skrive dem sammen i et lille hefte til undervisningsbrug.

Imidlertid har bøger det med at få den størrelse som de skal have, så mit arbejde endte to år senere med en bog som kommer hele vejen rundt om starten på ens egen virksomhed.

Bogen er udkommet på Borgens forlag i november 1998

En nystartet selvstændigs mening om bogen

Da jeg havde skrevet bogen var jeg ret nervøs for om indholdet kunne anvendes. Derfor fik jeg en anden som startede virksomhed for cirka et år siden til at læse den. Det følgende er et sammendrag af hans kommentarer

Denne bog øger chancen for succes. Den har nogle konkrete anvisninger som fungerer: Hvordan man udvikler sin ide, får produceret noget og solgt sine produkter og i øvrigt fører regnskaberne og undgår at gå fallit i mellemtiden.

Man kan læse det, man lige har brug for, og anvende det med det samme.

Bogen er velegnet som lærebog i iværksætteri. Den kommer hele vejen rundt og beskriver både de lyse og de mørke sider ved at starte som selvstændig. Den lokker ikke nogen og maler ikke noget skønmaleri.

Endelig er bogen en god modvægt til den amerikanske virksomhedslitteratur. Den beskriver hvordan man driver en lille virksomhed i Danmark, og den trækker de forskellige teorier ned på jorden, så de kan anvendes i praksis.

Bogens kapitler

Forord
Grunde til at blive selvstændig
Hvad kræver det at være selvstændig
Forretningsplanen
Gode og dårlige ideer
Afprøvning af ideen
Størrelse og organisation
Lokaler
Økonomi
Salg
Aftalen med kunden
Besværlige kunder
Kundepleje
Beskyttelse, varemærker og Patenter
Kommunikation
Administration og regnskab med alle fiduser
Din egen dokumentation
Konstruktiv brug af standarder og direktiver
Det store stygge arbejdstilsyn
Den fortsatte Forretningsplan
Få mere ud af leverandørerne
Få produceret noget mere
Ansatte med mindst muligt besvær
Når firmaet går dårligt
Afvikling eller udvikling
Litteraturlisten
Adresselisten
Stikord

Bogens forord

Jeg har en HD og drev i 3 år min egen afdeling i et stort firma, hvor jeg både skulle finde nye produkter, sørge for at kunderne købte dem, og sikre at de blev leveret til tiden.

Da jeg startede min egen virksomhed, opdagede jeg, at de fleste af teorierne fra min HD ikke uden videre kunne anvendes i en lille virksomhed, og at en lille selvstændig virksomhed i øvrigt fulgte helt andre regler end en afdeling i en stor virksomhed.

Jeg var nødt til at eksperimentere mig frem og tænkte efterhånden over, hvad der egentlig krævedes i en lille virksomhed. Samtidig var de fleste af mine kunder små virksomheder, og jeg så derfor en mængde eksempler på, hvordan små selvstændige virksomheder kunne og skulle drives.

Resultatet er denne bog. Den beskriver, hvad der skal til for at drive sit eget firma og hvad der er en god ide til et firma - hvordan man lægger en forretningsplan, kommer i gang og derefter fortsætter.

Bogen beskriver både drift af firmaet som hovederhverv og som et bierhverv ved siden af studier eller et almindeligt lønarbejde.

Mange af bogens eksempler stammer fra mine egne oplevelser. Desuden bruger jeg som eksempel en lille virksomhed, hvor to personer producerer og leverer computere indbygget i trækabinetter. Imidlertid er overvejelserne og problemerne præcis de samme for konsulenter, skribenter, kunstnere og en del håndværkere. De skal alle sammen producere et eller andet, sælge deres produkter og levere til kunderne.

Samtidig kan forskellige typer af selvstændige bruge hinandens ideer. En håndværker kan bruge nogle af konsulentfirmaets metoder til at skaffe og fastholde kunder, og en skribent kan få en mere stabil indtægt, hvis han anvender nogle af den producerende virksomheds metoder til at få arbejdet hurtigere færdigt.

Bogen går ud fra, at læseren kender sit eget fag og kan overskue sit arbejde eller sin produktion. Derfor står der meget om økonomi og salg i bogen men ikke så meget om enkelte fagområder.

Bogen er ikke en blind opfordring til at starte eget firma. Den fortæller om både de gode og de dårlige sider ved selvstændig virksomhed, og så må den enkelte læser afgøre, hvad der vejer tungest.

Bogen rummer ikke alle detaljer om love og regler. Hvis den skulle det, ville den blive mindst fem centimeter tyk. Til gengæld beskriver bogen de fleste af faldgruberne, og den beskriver, hvor de bedste og mest aktuelle oplysninger findes om de forskellige love og regler. Se blandt andet Iværksætterguide i Litteraturlisten.

Bogen beskriver heller ikke start og drift af et stort firma. Det udelukker dog ikke, at dem, der arbejder i et stort firma, kan bruge nogle af bogens ideer. Når man sidder i et stort firma, er det let at glemme de enkle løsninger. Selv om problemerne er komplekse, behøver løsningerne ikke at være det.

Der er ikke så mange teorier i bogen, den rummer først og fremmest nogle konkrete løsninger på konkrete problemer. De skal dog anvendes med omtanke og ofte tilpasses en selv og den konkrete situation.

Som selvstændig har man lov til at gøre tingene på sin egen måde. Til gengæld skal man ikke afvise bogens løsninger, blot fordi man plejer at gøre noget andet.

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.