Rundt om racismeforskning

Når jeg genlæser indlægget, er det mindre sammenhængende end jeg husker. Selve konklusionen holder dog stadig: At der er områder som det normalt ikke er accepteret at der bliver forsket i. Det gør så at vi ofte mangler nødvendig viden til at forbedre integrationen. Bragt i Jyllandsposten 12. januar 2013.

Nu har jeg endnu ikke haft mulighed for at læse Mehmet Ümit Necef og professor Henning Bechs nye bog, som analyserer racismeforskning. Alligevel vil jeg kommentere problemstillingen, mens den stadig er frisk.

Inden for samfundsforskning er der et officielt krav om, at en forsker skal »overveje eventuelle negative virkninger af sin forskning«, herunder hvordan den kan ramme de grupper, som den handler om. Derfor er det lettere at forske i marginalisering end i de reelle årsager der gør, at indvandrere bliver diskrimineret.

Inden for forskning er det i høj grad kolleger, som bestemmer over den enkelte forskers muligheder for at gøre karriere. Derfor er der altid en tendens til, at forskere inden for et område retter sig ind efter hinanden. Samtidig er forskere inden for samfundsfag mere afhængige af omtale i medier end forskere inden for andre områder.

Derfor er der også en tendens til, at forskere tager hensyn til, hvad der er politisk accepteret og alment interessant. Det giver nogle blinde pletter.

Der er meget lidt forskning i, hvad indvandrere og deres efterkommere selv kan gøre for at klare sig bedre i det danske samfund. Sådan en forskning vil både kræve en kritisk indstilling over for indvandrere og en holdning om, at de faktisk har ressourcer til selv at gøre noget.

Der er et mindretal af danskere, som har racistiske holdninger over for muslimske indvandrere, og både debatten og forskningen har fokuseret på diskrimination over for muslimske indvandrere. Der er et andet lige så stort mindretal af indfødte danskere, som ifølge en undersøgelse har racistiske holdninger over for jøder, men jeg har ikke hørt om nogen forskning i de problemer, som det skaber.

Forskningen i integration i det danske samfund fokuserer på muslimer fra de traditionelle indvandrerlande, selvom to tredjedele af de ægtefæller som kommer til Danmark, er gift med indfødte danskere, og en tredjedel er kvinder fra fattige lande som bevidst har søgt kontakt med danske mænd.

Her er det til gengæld accepteret for forskere at beskrive motiverne til ægteskaber og opførsel, som kan føre til diskrimination og forskelsbehandling. Måske fordi sådanne ægteskaber strider mod holdningerne blandt forskere og andre såkaldt progressive i Danmark.

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.