Helst ikke ingeniør

I juni 1994 gengav ingeniørens bagside en kontaktannonce fra en pige som til den potentielle ansøger skrev "helst ikke ingeniør. Her er mit gæt på, hvorfor hun skrev sådan.

Kontaktannoncen i Ingeniøren den 3. Juni kommer tydeligvis fra en pige som har fået nedbrudt sin selvtillid af samlivet med en ingeniør. Hun skriver endda "Hvad mig selv angår har jeg ikke så meget at byde på".

Desværre er problemet meget udbredt: Mange kvinder ender med at føle sig mindreværdige, når græsslåmaskinen bliver tunet, så den kun kan køre over 15 km i timen, når hun trods brug af opslagsbøger og en hel aften ikke kan forstå hvad manden laver, og når forklaringer der starter med "det er meget simpelt" ender med 2 A4 ark fyldt med små kasser med pile imellem, uden at hun føler sig stort klogere af den grund.

Hvis kvinden ender med at se en psykolog, kan problemerne udarte sig for alvor. Hendes ingeniørmand vil sandsynligvis hente et par bøger om psykologi til weekenden og læse hele lørdag eftermiddag for hen under aften at forklare hende, hvad hendes problem består i, og hvad psykologen åbenbart gør forkert.

Nogle kvinder kan have svært ved at acceptere denne velmente og nyttige hjælp. Måske skulle ingeniørforbundet arrangere passende kurser, hvor kvinder kunne lære at de godt kan tilfredsstille en ingeniør, selv om de hverken kan forstå baggrunden for den kosmiske mikrobølgestråling eller reparere en faldstamme.