Ligeret giver mere vold mod kvinder

Det siger rapporten, her er fejlene i undersøgelsen. Bragt i Jyllandsposten 17. marts 2014.

Der er kommet en ny EU-rapport om vold mod kvinder. Ifølge rapporten er kvinder mindre udsatte for vold og overgreb i lande, som ifølge World Values Survey har en mere traditionel kultur, og i lande, hvor der er mindre fokus på kvinders rettigheder. Hvis det holder, kan kvinder i mange mellemøstlige lande glæde sig over, at de er mindre udsatte for overgreb end danske kvinder.

Morten Kjærum – som er ansvarlig for rapporten – mener ikke, at der er kulturelle forskelle, som gør, at kvinder i lande med mere traditionelle kulturer fortier overgreb. Det er i direkte modstrid med rapporten, som nævner eksempler på store forskelle i åbenheden om vold og overgreb, og at de direkte kan være årsag til, at kvinder i nogle lande ikke fortæller en interviewer om overgreb.

Ledende spørgsmål

MK har udtalt, at der kun er stillet konkrete spørgsmål. Der er ikke rigtigt. Nogle spørgsmål dækker brede kategorier, så det er usikkert, hvad den enkelte mener med sit svar. Hvis spørgsmålene opfattes helt bogstaveligt, har de fleste danske forældre været udsat for vold fra deres børn, før børnene fyldte fem år.

Spørgsmålene er ledende. Deltagerne er ikke blevet spurgt, om de har været udsat for forskellige typer vold og overgreb, men hvor ofte de har været det. Spørgsmålene lægger altså op til, at det er normalt for kvinder at blive udsat for vold og overgreb.

I undersøgelsen er kvinder først blevet spurgt om, hvor ofte de er blevet udsat for forskellige typer vold og overgreb, siden de var 15 år, og derefter hvor ofte de er blevet udsat for dem i det seneste år.

Forsøg har vist, at deltagerne så vil bruge deres svar på det første spørgsmål som reference, når de skal svare på det andet og gennemgående give et svar, som er væsentligt højere end ellers.

MK fremhæver, at rapporten er lavet i samarbejde med kvindeorganisationer på tværs af Europa. Den er altså påvirket af både holdningsmæssige og økonomiske interesser. Alene i Danmark betaler det offentlige hvert år et trecifret millionbeløb til krisecentre og oplysningskampagner.

Kvindeorganisationernes deltagelse svarer til, hvis Samsung og Apple er med til at lave en rapport, som viser, hvor stort behov børn har for smartphones.

MK nævner, at det centrale er, at tallene er meget voldsomme. Ifølge rapporten har 11 pct. af danske kvinder været udsat for vold inden for det seneste år.

Ifølge offerundersøgelserne, den mest anerkendte danske undersøgelse af vold, er det kun 1 pct., altså en tiendedel af tallet fra EU-rapporten. Det lader til, at fejlene i EU-rapporten giver et alt for højt resultat.

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.