Vidtrækkende og vilkårlig

Det var om knivloven og avisens overskrift dækker meget godt indholdet. Jeg har været spejder og synes det er naturligt at have en kniv med, hvis du kan få brug for den.

Efter at indlægget blev bragt har der været i hvert fald en dom som gør lovgivningen endnu mere absurd. Bragt i Jyllandsposten 21. maj 2015.

Knivlovens positive virkning er minimal. Justitsministeriets rapport "Drab i Danmark 2008-2011" giver en detaljeret analyse af i alt 168 drab i perioden. Kun 12 pct. eller i snit fire om året, blev begået med knive uden for et hjem, altså hvor der ikke var et køkken i nærheden med et udvalg af lange og spidse knive.

En del af de drab der blev begået med knive uden for hjemmet, var planlagte, for eksempel led i bandeopgør, eller når en jaloux mand dræbte sin ekskæreste. Samtidig er knive et så almindeligt værktøj i vores samfund, at de, der planlægger et drab, uden problemer kan få fat på en velegnet kniv, medmindre vi laver en ekstremt restriktiv lovgivning.

Hvis vi forbyder alle spidse knive eller knive over 12 centimeters længde, alle fiskeknive og lange skruetrækkere, vil nogle af dem, der planlægger et drab på en ekspartner, i stedet finde på at købe en hammer eller et andet velegnet våben.

Ud fra en realistisk vurdering kan den nuværende våbenlovgivning i bedste fald kun redde ét eller to menneskeliv om året.

Politiet griber ikke ind

Den nuværende lovgivning er både vidtrækkende og vilkårlig. Den tillader jagtbuer, som kan skyde gennem en bildør, men forbyder fremstilling af slangebøsser og knive, der kan bæres i en snor om halsen. Pudsigt nok, uden at politiet griber ind over for knivmagere, som åbent fremviser deres ulovlige knive på internettet.

Politiet har ingen chance for at gribe ind over for mere end ganske få procent af de overtrædelser, der foregår, men kan til gengæld bruge loven til at chikanere dem, det har lyst til. Det kan selvfølgelig være praktisk for politiet. Hvis det ikke kan knalde folk for andet, kan det altid få dem dømt for at overtræde knivloven.

Tillad foldeknive, der kan låses

Redningsknive er normalt lavet, så de kan åbnes med én hånd. De er ulovlige i Danmark. Når foldeknive, der kan åbnes med én hånd, er ulovlige, burde arbejdsknive, som kan åbnes med én hånd også være det. De er ikke mindre farlige. Forestil dig at sidde på et tag og skulle bruge begge hænder for at åbne en kniv.

Våbenloven forbyder foldeknive, som kan låses, og samtidig har Arbejdstilsynet god grund til at forbyde arbejde med knive, som ikke kan det, så bladet kan klappe ned over fingrene. Så tillad foldeknive, der kan låses.

Bud på en rimelig lov

Her er så et bud på en rimelig lovgivning. Forbyd knive, som kun kan bruges til at slå andre ihjel med; springknive, tveæggede stiletter og enkelte andre. Eventuelt med en undtagelse for samlere med stramme krav, og en undtagelse med krav om våbentilladelse for kasteknive og andre, som ejeren bruger til sport.

Tillad alle knive, som kan åbnes med én hånd; fiskeknive, spejderdolke, knive, der kan bæres om halsen – nogle lystfiskere synes, de er praktiske – og alle andre, når de bæres i situationer, hvor det er fornuftigt og normalt at gøre det.

Det skal altså være i orden at bære en kniv uden ligefrem at kunne dokumentere, at du rent faktisk har brug for den.

Lav en positivliste

Min søn og hans kammerater brugte dolke, da de var i skovgruppe den sidste tid i børnehaven. Det er absurd, hvis pædagogerne skal dokumentere, at børnene rent faktisk har brug for deres knive.

Nogle politifolk og dommere kan opføre sig som idioter, så det er en god idé at lave en liste over, hvornår det er i orden at bære en kniv, men det skal være en positivliste, så det står klart, at der er mange andre situationer, hvor det er i orden at bære en kniv. Situationer, som lovgiverne ikke kunne forestille sig.

Tillad endelig alle lommeknive med et kort blad, som ikke kan låses, men som kan være meget nyttige i dagligdagen, og gør det lovligt at bære dem alle steder, ligesom loven gør i dag.

Det er muligt at dræbe andre med sådan en kniv, men her har lovgiverne indset, at risikoen er begrænset.

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.