Indvandrere bakker mere op om ytringsfriheden end danskere

Og kun et mindretal af dem er fra de typiske muslimske indvandrerlande. Bragt i Jyllandsposten 31. juli 2014.

Inger Støjberg ved forbløffende lidt om udlændingeområdet i betragtning af, at hun har været minister for det. Hun vil stille større krav til muslimske end kristne indvandrere, da hun mener, at muslimske indvandrere er modstandere af demokrati og ytringsfrihed.

Støjbergs ministerium udgav i 2007 en undersøgelse af danskeres og indvandreres normer og holdninger. Den viste, at både danskere og indvandrere bredt bakker op om en demokratisk styreform, at indvandrere generelt bakker mere op om ytringsfriheden end danskere, og at indvandrere er mere tolerante end danskere over for mennesker med en anden religion end deres egen. Altså stik modsat, hvad hun skriver.

Udlændingestyrelsens tal tyder på, at kun omkring 15 pct. af familiesammenføringer i dag er fra de typiske, muslimske indvandrerlande. Omkring halvdelen af dem er endda fra Tyrkiet og i kraft af landets associeringsaftale med EU fritaget for en del af de danske regler for familiesammenføring.

Her slap en fejl igennem. Det hedder ikke længere Udlændingestyrelsen. I dag er det en service, hvis du ikke kan få din ægtefælle til Danmark.

Et tilsvarende antal er ægtefæller til flygtninge, som har retskrav på familiesammenføring, mens omkring 70 pct. er ægtefæller til indfødte danskere fra en lang række lande.

Den tidligere VK-regering ville for længst have indført forskellige regler for at få en ægtefælle til landet, afhængig af hvor han eller hun kom fra, hvis det kunne lade sig gøre ifølge de regler, som Danmark skal følge. Støjberg forklarer ikke, hvordan det pludselig er blevet muligt at lave sådan en forskelsbehandling.

Hun prøver at redde det med nogle uklare udtalelser om, at Venstre vil præsentere en ny version af sit pointsystem og taler om indvandrere fra ikkevestlige lande i stedet for muslimer. Risikoen er, at hun vil præsentere nogle nye og skrappere regler, hvor de fleste, som bliver ramt, er almindelige indfødte danskere.