Filippinerne og indvandringForside fra bogen: Jeg er ingen rose

Min kone er fra Filippinerne, og det var en kamp før vi kunne leve sammen i Danmark. Detbetyder at for mig hænger Filippinerne og kærlighed sammen, ligesom længsel, smerte og den danske udlændingedebat gør det. Det har blandt andet ført til at jeg skrev bogen "Jeg er ingen rose."

Philippines and migration

My wife is a Filipina, and it took a long time before we were allowed to live together in Denmark. When I think about Philippines, I think about love, just as I think about longing and pain, when I think about the strict Danish Immigration rules. This lead me to writing the book "I am not a rose" ("Jeg er ingen rose).

Here is more about the book in English

Rejser:

Hvad man kan opleve på Filippinerne

To måneders ophold i en lille by på Mindanao - Med billeder

Rejseråd til Filippinerne (mine egne erfaringer)

We have bought a lot in Philippines

Filippinsk strand med fiskerbåd


Udenlandske kvinder

Tal og oplysninger om udenlandske kvinder i Danmark. Den typiske ægtefælle som kommer til Danmark, er ikke den tyrkiske fætter, men en ung asiatisk kvinde.

Hvornår skal man gifte sig med en udenlandsk kvinde - og hvornår skal man lade være?

Foreningen Ægteskab uden grænser

Udlændingeservice


Artikler - Articles I have published:

Indvandrere skal føle at de har noget ud af deres indsats, når det gælder integration. Bragt i Jyllands-Posten 7. oktober 2017.

Fejlagtig tolkning af tallene om familiesammenføring. Det er også en måde at lukke øjnene for problemer. Bragt i Jyllands-Posten 28. april 2017.

En del af udgiften til indvandrere er en investering.  Faktisk i vores fremtid. Bragt i Jyllandsposten 21. april 2017.

Indvandrere bakker mere op om ytringsfriheden end danskere. Og kun et mindretal af dem er fra de typiske muslimske indvandrerlande. Bragt i Jyllandsposten 31. juli 2014.

Den vigtige integration. Strammere regler for at få en ægtefælle til landet giver ikke en bedre integration. Bragt i Jyllandsposten 1. februar 2014.

Canadiske erfaringer om indvandring bør kopieres. Trods rygter om det modsatte, er de canadiske regler langt friere end de danske. Bragt i Jyllandsposten 30. november 2013.

Rundt om racismeforskning: Der er nogle emner som forskningen nødigt tager fat på. For eksempel hvad der skal til for at indvandrere kan få lettere ved at blive integreret i Danmark. Bragt i Jyllandsposten 12. januar 2013.

Nyborgs teorier holder ikke. (bragt i Jyllandsposten 26. september 2011). følge hans teorier vil intelligensen falde i Danmark på grund af indvandring. Det interessante er, at hans eksempler faktisk kan tyde på det modsatte.

Asiatiske kvinder og mænd fra en anden planet (bragt i foreningen Ægteskab uden Grænsers nyhedsbrev nr. 59, 29. august 2011)

Pointsystemets tabere (bragt i Jyllandsposten 20. november 2010) - og noget om hvorfor jeg i følge nogen er et meget værdifuldt menneske.

Tvangsægteskaber: 24-års reglen er ikke en succes (bragt i Politiken 28. juli 2011). I hvert fald tyder tallene ikke på at den har haft nogen særlig effekt.

Adgangskort til Danmark (Bragt i Jyllandsposten 26. februar 2010). Om den nye indvandringsprøve som ville gøre det nærmest umuligt for mange udenlandske ægtefæller at få bare en midlertidig opholdstilladelse i Danmark.

Spending our lives together: Consequences of the Danish immigration law and the rulings of the EU-court. The Copenhagen Post 15-21 August 2008

De voksnes ansvar - og hvordan vi dømmer indvandrere og undskylder danskere. Bragt i Jyllandsposten den 15. marts 2007

Harmonisering af udlændingeloven. Både Tyskland og Sverige er større end Danmark. Alligevel var der en person som mente, at en harmonisering nok ville betyde at de to lande overtog den danske lovgivning. Bragt i Metro den 8. november 2007.

Husk krystalnatten. Den nat hvor nazisterne gik løs på tyske jøder og ødelagde synagoger så gaderne næste morgen flød med skinnende glasskår som gav natten navn. En gennemgang af den psykologiske baggrund for overgreb og folkemord, og de faresignaler vi skal holde øje med. Bragt i Jyllandsposten den 31. oktober 2007

24-års reglen rammer danskere. Og en indvandrerpolitiker synes det er en god ide. Bragt i Jyllandsposten den 31. oktober 2007

Tænk nyt. Hvordan indvandring kan forhindre at yderområderne uddør. Bragt i Jyllandsposten den 23. september 2007

Hvad er dansk? Integration handler ikke om, at alle skal være ens, men om at vi skal lære at fungere sammen på tværs af kulturelle forskelle. Bragt i Jyllandsposten Københavnsudgave 6. juli 2007

Forkert udlagt rapport. Om den rapport Integrationsministeriets tænketank har lavet om udlændinges holdninger. I følge rapporten har mange indfødte danskere ikke de holdninger som dens forfattere mener er nødvendige for at indgå i det danske samfund. Bragt i Jyllandsposten 15. marts 2007.

Den behagelige sandhed om danske mænd og udenlandske kvinder. Bragt i foreningen Ægteskab Uden Grænsers nyhedsbrev nr. 38, 7. januar 2007. Der har været en del diskussion om danske mænds vold mod deres udenlandske ægtefæller. Imidlertid tyder de to rapporter som skal belyse problemet begge på, at det ikke har noget særligt på sig. Når man kan få det modsatte indtryk, skyldes det især at LOKK (Landsorganisationen af Kvinde Krisecentre) har lavet en række direkte fejl i deres rapport. De er gennemgået her.

Sig nej. Bragt i Jyllandsposten 22. november 2006. Anledningen var at de mange beretninger om fuldkommen urimelige afgørelser betyder at der nu er et flertal mod at Søren Krarup og Jesper Langballe skal bestemme om unge danskere skal have lov til at leve i Danmark sammen med deres udenlandske ægtefæller.

Studier af kulturforskelle er vigtige for eksportsamarbejdet. Bragt i Ingeniøren 20. januar 2006

Interaction design for countries with a traditional culture: A comparative study of income levels and cultural values, in People and Computers IX The Bigger Picture ed. by Tom McEwan, David Benyon & Jan Gulliksen, Springer UK 2005 . Presented at the British HCI conference HCI-2005 in September 2005 in Edinburgh. PDF-version for download - the layout is different from the typeset version.

Det her er et studie af kulturforskelle mellem Danmark og Filippinerne - mellem et udviklet og et traditionelt samfund. Det beskriver hvordan kulturforskelle påvirker brugen og udviklingen af edb-systemer i de to alnde. Resultaterne tyder på at folk på filippinerne ønsker en lige så stor pålidelighed som danskere, men at de ofte på grund af en lavere indtægt er nødt til at bruge udstyr af en dårligere kvalitetet i støvede og fugtige omgivelser.. Resultaterne viser at beskyttelsen af privat information betragtes som langt mindre betydningsfuldt i et traditionelt samfund, hvad der kan give problemer når informationsbehandling bliver out-sourced fra Danmark til et land med en lavere indkomst og en traditionel kultur.

Danske mænd og udenlandske kvinder: Hvem er de og hvorfor bliver de gift? Her er mit svar som blev bragt i Jyllandsposten den 9. marts 2004

The telephone comes to a Filipino village (For copyright reasons no download is available. Published in Perpetual Contact, ed. By James E. Katz & Mark Aakhus, Cambridge University Press, 2002.) -> Describes how a phone call may take two days, when you have to arrange in advance that the person you want to call is waiting at the only phone in the village, and how the phone is essential when filipinos shall stay in touch with family members working abroad (about 10 % of the Philippine population works abroad, many of them are women with children they have left behind with their family).

Kuk i tallene. Læs hvordan det går når en akademisk medarbejder på Videncenter for Ligestilling vil forklare statistikken. (bragt i Information 22. nov. 01).

September 11 and the rest of the world (published in Newsweek October 22, 2001)

Mavedans og dannebrog. Et lille indlæg om paradokserne i forhold til udlændinge, blandt andet hvordan et medlem af Dansk Folkeparti arbejder energisk for indførelse af muslimsk kultur i Danmark (bragt i Politiken 6. juli 2001).

Danske paradokser. Bragt i Berlingske Tidende 20. august 2000. Et lille stykke om hvad der er dansk kultur, og hvad udlændinge kan undres over.

Som at bygge et legehus sammen med småbørn. Sådan er Udlændingestyrelsen. Det er hårdt at have en sag derinde, men sikkert endnu værre at arbejde der. I hvert fald har jeg været nødt til at trøste en sagsbehandler i telefonen. (baggrundsmateriale og indlæg i Berlingske 29. oktober 99)