Artikel

Eksempel på min gamle layout

Den stammer fra helt tilbage i efteråret 1998, hvor jeg lavede de første dele for at reklamere for min bog "Start dit eget firma." Dengang var mit efternavn allerede taget, men der var endnu ikke run på fornavne, så jeg klarede at få et klart og genkendeligt navn på web-siten.

Efter at jeg havde eksperimenteret lidt med rammer, endte jeg med at lave sitet med en ret enkel html-kode. Målet var at lave en web-site som var let at opdatere og let at finde rundt på, men som ikke behøvede at se særlig elegant ud. Web-siden var i øvrigt lavet i programmet Cyberstudio. Det var egentlig en billig udgave til hjemmebrug, men det havde de fleste af de professionelle funktioner.

I den gamle web var der links fra forsiden til hovedsiderne, og videre fra dem ned til det underliggende materiale. Desuden var der noget materiale linket til flere hovedsider, hvis det godt naturligt kunne høre hjemme i flere kategorier. En artikel om IT på Filippinerne, var for eksempel linket både til Filippinerne og migration, og til siden med artikler om Mennesker og teknik. Den struktur har fungeret fint, også selvom mængden af indhold er vokset kraftigt. Selvom den nye website har menuer, har jeg genbrugt store dele af den gamle struktur.

Billedet foroven stammer oprindelig fra et kursus jeg fulgte i frihåndstegning midt i halvfemserne. Jeg scannede det ind og trak det op på computeren. Billedet på forsiden var lidt anderledes end det på de underliggende sider. Se nedenfor.

header fra den gamle web

Der er flere som har bemærket at kvindens højre balle ser lidt flad ud. Sådan så den altså ud, da hun sad på stolen. Jeg har tegnet præcist hvad jeg har set.

I år har jeg så omsider fået moderniseret layouten og lagt alle siderne over i et nyt format med CSS stylesheet. Jeg har igen brugt en ret enkel teknik som løser opgaven. Alligevel var det en større opgave end jeg regnede med. Jeg brugte Adobe Dreamweaver som viste sig at være et meget effektivt værktøj til at lave layout og til opsætning af det gamle indhold i et nyt format, men min website indeholder idag - 19. oktober 2011 -103 websider, 106 billeder og 40 artikler og andet i pdf til download.

Her er endelig den gamle forside, hvor jeg har ændret enkelte links, så den fungerer sammen med den nye struktur.

Retur til start: www.georg.dk Til toppen af siden