Daitoryu Aikij jutsu Roppokai og hvad denne form for kampsport betyder for mig

Bragt i engelsk oversættelse i jubilæumsskriftet ved Roppokai Japans 25 års jubilæum, 5. juni 2005.

Jeg har haft den glæde at være medlem af Roppokai Danmark siden oktober 1987, hvad der betyder at medlemsskabet for mit vedkommende har strakt sig over fire forskellige ansættelser og to ægteskaber. I de senere år er jeg blevet klar over hvor meget træningen og tankerne bag Daitoryu Aikijujutsu betyder for min holdning til tilværelsen og mennesker udenfor dojoen.

Når jeg kommer i en diskussion, kan jeg somme tider tænke på princippet om ikke at trække mere end at modstanderen stadig følger med. I stedet for at få ham til at vige tilbage, kan jeg vælge ord som får ham til at følge med, og i hvert fald undgå at kæmpe både med ham og med virkningen af mine egne handlinger. Jeg har indset at en lige linje ofte er den mest besværlige vej til målet, og at jeg både i og udenfor dojoen skal besejre min egen vrede og frygt før jeg kan besejre en modstander.

Efter 17 års træning bliver jeg stadig ved med at undres over teknikkerne i Daitorryu Aikikujutsu. Jeg har nogle gange svært ved at tro på at det virkelig er rigtigt, både når jeg ser dem blive udført, og når jeg selv bliver smidt med en næsten umærkelig bevægelse.

Jeg har indset af Daitoryu Aikijujutsu bygger på en dyb forståelse af menneskers krop, bevægelser og styringen af dem, og jeg kan se enkelte aspekter som måske kan forklares med den nyeste forskning indenfor bevægelsespsykologi og biomekanik. Når man presser et led sammen bliver det låst. Det er kendt at det er sværere at følge en krum end en lige bevægelse, så en person som bliver tvunget til at følge en krum bevægelse kan blive bragt ud af balance. Mange teknikkers virkning kan forstås som resultatet af at man påvirker de reflekser og tilbagekoblinger som normalt styrer vores bevægelser. Det kan forklare hvordan det er muligt at smide en person uden at røre ham, blot ved at lave en bestemt nøje afstemt bevægelse foran hans ansigt.

Denne videnskabelige viden kan fortælle at der ikke er noget mystisk eller overnaturligt ved Daitoryu Aikijujutsu, men uanset hvor god en viden vi får, er den ikke tilstrækkelig til at udføre eller blot til fuldt ud at forstå hvordan teknikkerne bliver lavet. Der er tale om et utal af faktorer som skal virke sammen, og der er tale om nogle teknikker som er afprøvet og forfinet gennem over tusind års udvikling.

(Jeg har sort bælte, 3. dan)

-> Homepage of Daito-ryu Aikijujutsu Roppokai

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.