Humor og andre emner

Indhold på danskReal-klasse - 30 års jubilæum - Junior high 30 years anniversary

Humor and other topics only in Danish

Dette er ikke en komplet liste over mine artikler. Der ligger også artikler under de øverste fem punkter i venstre-menuen.

Text in EnglishThis is not a complete list of all my articles. There are a number of articles under the topmost five links in the left menu.

Peberspray kan føre til mere vold. Bragt i Jyllands-Posten 26. august 2017.

Ingen vil se realiteterne i øjnene. Om situationen i Mellemøsten. Bragt i Jyllands-Posten 17. januar 2017.

Donald Trump kan blive den bedste og den værste præsident. USA har oplevet. Jeg skrev det her et halvt år før præsidentvalget i USA. Dengang vidste jeg ikke, at en stor del af det der var skrevet om Trumps kvalifikationer var løgne. Det blev senere afsløret af manden som i virkeligheden skrev Trumps bog "The art of the deal. Bragt i Jyllands-Posten 17. maj 2016.

Politikerne forklarer ikke hvad vi skal stemme om. Jeg skrev det før afstemningen om restsamarbejdet i EU i 2015. Afstemningen endte med et nederlag, der blandt andet gjorde politiets arbejde vanskeligere. Bragt i Jyllands-Posten 29. november 2015.

Vidtrækkende og vilkårlig - om Knivloven som skaber en masse problemer samtidig med at det er tvivlsomt om den overhovedet redder menneskeliv. Bragt i Jyllandsposten 21. maj 2015.

Han var bare et skvat og en taber. Om den sindsforvirrede mand der dræbte en person ved cafeen Krudttønden og en anden ved synagogen i København. Overskriften er avisens. Bragt i Jyllandsposten 17. februar 2015.

Ligeret giver mere vold mod kvinder. Det siger rapporten, her er fejlene i undersøgelsen. Bragt i Jyllandsposten 17. marts 2014.

Lad os få frivillige tilbage på gaden. Jeg har stået som frivillig på gaden for OOA - Organisationen til oplysning om atomkraft. Omkring hver tiende minut kom en ældre herre hen og fortalte mig, at de havde atomkraft i Sovjetunionen. Jeg svarede hver gang. at jeg ikke syntes det var en grund til at vi skulle have det. I dag er det ikke længere frivillige på gaden, men unge der har det som et fast arbejde at stå i vejen, når du har travlt. Bragt i Jyllandsposten den 13. juni 2013.

Nyborgs teorier holder ikke. (bragt i Jyllandsposten 26. september 2011). følge hans teorier vil intelligensen falde i Danmark på grund af indvandring. Det interessante er, at hans eksempler faktisk kan tyde på det modsatte.

Værdikamp uden vold (bragt i Jyllandsposten 26. juli 2011). Noget om Anders Breviks motiver for massakren. Overskriften er avisens.

Misforståelser om Darwins arbejde (bragt i Jyllandsposten 5. december 2009). Svar på et tidligere indlæg mod Darwin. Det interessante er, at dets argumenter kan bruges mod alle former for religiøs tro.

Den nødvendige diagnose (Bragt i Jyllandsposten den 16. oktober 2009). Om hvordan det er lettere at hjælpe børn med Aspergers syndrom når de får en diagnose.

En afskedigelse er en ny begyndelse (bragt i Universitetsavisen 29. januar 2009) Her er min personlige beretning om den tredje gang jeg oplevede en fyringsrunde, og måske endnu vigtigere: Baggrunden og hvordan firmaet kan komme videre.

Kvindeudvalget er kvinde værst. Bragt i Ingeniøren den 21. november 2008 . Det er ikke altid rart at få ret, heller ikke når det gælder kvindelige ingeniørers lønefterslæb

Husk krystalnatten. Den nat hvor nazisterne gik løs på tyske jøder og ødelagde synagoger så gaderne næste morgen flød med skinnende glasskår som gav natten navn. En gennemgang af den psykologiske baggrund for overgreb og folkemord, og de faresignaler vi skal holde øje med. Bragt i Jyllandsposten den 31. oktober 2007

Formidling og døde kinesere. Om udstillingen bodies hvor man har forvandlet døde mennesker til skulpturer hvor både muskler og organer er synlige. Bragt i Aktuel Naturvidenskab nr 3 - juli - 2007

Chancen for penge og publicering tæller højt. Men man kan roligt lade forskerne selv bestemme, hvilke emner de skal forske i, og hvilke metoder de skal anvende. Det viser denne lille undersøgelse. Bragt i Ingeniøren den 11. januar 2008

Forskere er praktikere. En undersøgelse af, hvordan 24 forskere tager beslutninger om valg af emne og metoder, viser bl.a., at forskere finder videnskabsteoretiske overvejelser ret irrelevante (Baseret på samme undersøgelse som artiklen i Ingeniøren 11. januar 2008). Bragt i Aktuel Naturvidenskab november 2007

Det frie og bevidste valg: Hvordan øget viden om vores tænkning og følelelser kan give os øget frihed og rigere oplevelser. Bragt i Jyllandsposten den 28. oktober 2007

Videnskab besvarer livets store spørgsmål. Realiteterne er at religion og videnskab ikke er to ligeværdige måder at forstå verden på. Videnskaben kan idag give langt bedre svar end religion, også på moralske spørgsmål. Bragt i Aktuel Naturvidenskab, februar 2007.¨

Hvad er datalogi egentlig for noget? Og hvorfor er det en fantastisk gave til naturvidenskab? En forkortet udgave af artiklen blev bragt i bladet Scient i januar 2007.

Computing versus human thinking. I 2006 modtog Peter Naur årets Turing-award. Den der populært kaldes datalogiens nobelpris. Han var den første dansker nogensinde som modtog denne pris. Da Peter Naur i anledning af overrækkelsen holdt en festforelæsning på Københavns Universitet skrev jeg denne artikel om hvorfor han havde fået prisen. Artiklen blev bragt i Universitetsavisen 2007 nr. 2 den 16. februar 2007.

Lektor på linjen. Naturvidenskabsfestivalen foregik i 2006 fra den 25. til den 29. oktober. Her er min beretning om de tre foredrag jeg holdt på skoler i den uge. (bragt i Universitetsavisen den 12. oktober 2006)

Hvad universitet kan lære af private virksomheder. Bragt i Universitetsavisen (Københavns Universitet) den 8. december 2005.

Undgå misforståelser i softwareudvikling - Nogle gode råd til når man bruger skriftlig kommunikation i softwareudvikling. Bragt i Computerworld den 2. december 2005.

Intelligent design. Ideen om at dyrs og planters udvikling er styret af en eller anden intelligens. Hvorfor man sikkert allerede havde fundet beviser - hvis der altså var nogen. Bragt i Jyllandsposten den 21. oktober 2005

Daitoryu Aikijujutsu Roppokai og hvad denne form for kampsport betyder for mig (jeg er sort bælte, 3. dan). Bragt i jubilæumsskriftet ved Roppokai Japans 25 års jubilæum, 5. juni 2005

Daitoryu Aikijujutsu Roppokai and what the training in martial art means for me (I am black belt, 3rd dan). Published in the anniversary book published at Roppokai Japan's 25 years anniversary, June 5, 2005

Amnestys indsamlingsorganisation. Historien om hvordan Amensty efterhånden brugte mere plads på indsamlinger end på at hjælpe andre. Bragt i Bladet Amnesty i begyndelsen af 2005.

Rekvisitter - hvordan vi laver rollespil med mobiltelefoner og digitale kameraer. Bragt i Weekendavisen den 18. februar 2005

How to Write Small Stories and Big Novels and the Computer Tools Needed for Doing It (Adobe Acrobat for download) Presented at the CADE (Computers in Art and Design Education) in Copenhagen, June 2004

Based on interviews with six Danish writers this describes how fiction writers work and the characteristics of a good computer tool for fiction writing.

Sex, magt og popularitet med IT, kronik bragt i Jyllandsposten den 17. marts 2004. Den fortæller hvorfor IT er vanedannende og hvorfor mere IT kan føre til øgede omkostninger.

To måneders ophold i en lille by på Mindanao. Livet i en lille fredelig men meget underholdende by (bragt i Lejreposten, 9. juni 2003)

Kuk i tallene Læs hvordan det går når en akademisk medarbejder på Videncenter for Ligestilling vil forklare statistikken. (bragt i Information 22. nov. 01).

September 11 and the rest of the world (published in Newsweek October 22, 2001)

Andre årsager til kvindernes lønefterslæb. Bragt i Ingeniøren 3. august 2001 (læserne kan være interesserede i at vide at jeg er 181 cm høj og vejer 77 kilo).

Mavedans og dannebrog. Et lille indlæg om paradokserne i forhold til udlændinge, blandt andet hvordan et medlem af Dansk Folkeparti arbejder energisk for indførelse af muslimsk kultur i Danmark (bragt i Politiken 6. juli 2001).

Mænd er åbenbart umoderne: Kvinder står alene med ansvaret for familien, og de kan give ingeniørfaget et bedre og mere moderne image. Det var nogle af påstandene da Ingeniørforeningens kvindeudvalg skulle forsvare deres egen eksistens. Jeg svarede dem i december 2000 og resultatet blev ret underholdende.

Low cost test of menu texts. This may make life easier for both users and designers of web pages. It is a fast and efffective method for testing words and menu texts on web pages, presented on the Nordichi2000 conference in Stockholm, october 2000.

Hvad er god miljøvenlig opførsel. Morsomt og meget alvorligt. Bragt på bagsiden af Ingeniøren i oktober 2000.

Danske paradokser. Berlingske Tidende 20. august 2000. Et lille stykke om hvad der er dansk kultur, og hvad udlændinge kan undres over.

Kollektiv styring af førerløse tog. Ingeniøren den 11. august 2000. Det handler om et førerløst totalt ubemandet tog, og hvordan passagerne risikerer at komme i klemme.

Hvorfor ikke genindføre filosofikum. I foråret 2000 kom et forslag om at genindføre filosofikum for alle universitetsstuderende. De skulle altså bruge et halvt år på et filosofisk grundstudium. Peter Naur slog igen i Unversitetsavisen (Københavns Universitet), og resultatet var en af de mest ivrige og hidsige debatter i dette blad. Nedenstående er mit bidrag til diskussionen, Universitetsavisen nr 11, 2000.

Som at bygge et legehus sammen med småbørn. Sådan er Udlændingestyrelsen. Det er hårdt at have en sag derinde, men sikkert endnu værre at arbejde der. I hvert fald har jeg været nødt til at trøste en sagsbehandler i telefonen. (baggrundsmateriale og indlæg i Berlingske 29. oktober 99)

Når tingene driller. Bragt i bladet Samvirke i januar 1997. Hvordan selv knapperne til en elevator og et minutur til køkkenet kan udformes, så de i praksis er umulige at bruge.

Forskere, informationsbehandling og den menneskelige faktor. Denne artikel blev bragt som kronik i Berlingske Tidende den 16. Juli 1996. Emner er alvorligt nok, men resultatet blev en larmende tavshed. Måske fordi kronikken ramte lidt for præcist.

Computeren og beskidte solbriller. Bragt i bladet Samvirke i august 1995. Artiklen beskriver nogle af de ting som computere ikke er gode til. Den beskriver nogle af de punkter som fagfolk godt kender, men som ikke altid kommer frem i debatten.

At holde hus med brugsanvisninger. Bragt i Samvirke oktober 1994. Der er i dag flere sider brugsanvisning i en almindelig husholdning, end der var nødvendige til en flyvemaskine under anden verdenskrig (eventuelle PC manualer er ikke medregnet).

Helst ikke ingeniør. I juni 1994 gengav ingeniørens bagside en kontaktannonce fra en pige som til den potentielle ansøger skrev "helst ikke ingeniør. Her er mit gæt på, hvorfor hun skrev sådan.

Bestig Mount Everest på rulleskøjter. Bragt som læserbrev i Berlingske Tidende den 9. Januar 1994. Jeg har nok aldrig hverken før eller siden skrevet noget som blev modtaget så positivt...