Sommerskoler er ikke nok.

Til elever som har problemer med dansk eller matematik. Bragt i Jyllandsposten 4. maj 2013.

VKO vil lave sommerskoler for elever, der er dumpet i dansk eller matematik ved folkeskolens afgangsprøve. Det er faktisk 18 pct. af en årgang. Hensigten er god nok, fordi det i dag er nærmest umuligt at klare en uddannelse eller et arbejde uden en grundlæggende viden om matematik og dansk. Det er endda svært at klare sig i det daglige uden at kunne læse noget på internettet eller regne ud, hvilken portion der er billigst i supermarkedet.

Problemet er, at forslaget stort set kun hjælper dem, hvor problemerne skyldes sygdom eller personlige problemer i 9. klasse. Der skal langt mere til at hjælpe dem, der har siddet bagerst i det meste af deres skoletid.

Jeg arbejder et sted, hvor vi samler unge op, som ikke har klaret sig i det almindelige skolesystem, og jeg har mødt en del elever, der ikke har klaret afgangsprøven i dansk eller matematik. De fleste har oplevet ni års nederlag i folkeskolen og kan ikke indhente det tabte i løbet af en enkelt sommerferie. Hvis de kunne, var der ingen grund til, at almindelige elever brugte ni år på at lære det samme. Når de svage elever har forladt 9. klasse, er de ofte grundigt demotiverede og overbeviste om, at de ikke kan lære noget. Derfor nytter det ikke at tilbyde sommerskoler med intensiv undervisning.

De svage elever har brug for nogle gode oplevelser sammen med andre i et miljø, hvor de føler, at de kan lære noget, og bliver motiveret til at gøre det. Det er først derefter, at de kan få noget ud af undervisningen.

Der er bare ingen grund til at vente til efter 9. klasse. En mulighed er at tilbyde camps for svage elever i løbet af skoletiden, så de ikke falder så meget tilbage og kan komme væk fra problemerne hjemme.

Vi kan også spørge, hvorfor skolerne ikke kan give de svage elever flere gode oplevelser. Den ene grund er, at skolerne er indrettet til at undervise, ikke til at give oplevelser, som støtter svage elevers motivation.

Den anden er, at de svage elever har brug for at være sammen med nogen, som de kan føle sig sikre og jævnbyrdige sammen med. De har brug for at opleve et positivt fællesskab, som de har svært ved at finde i skolen.

von der neuen herbst / winter - kollektion 2012 buttero präsentieren wir die hoch oben tanino sneaker.es kommt zur neuen saison in leder und velours - optionen.NIKE AIR ZOOM VOMERO 12auf diese schuhe sehen sie die handwerkliche qualität und all die schönen details, komm mit.NIKE FLYKNIT RACER HERRENwährend die beiden alle leder - versionen sehen fantastisch aus, aber die wildleder hohem sneaker mit pflanzlichen gegerbtes leder der gap ist unser favorit.NIKE ZOOM WINFLO 4alle drei turnschuhe sind jetzt in aktien tres bien.Adidas Yeezy Boost 350 V2levi & # 8217;Nike Air Zoom Elite 9 s auch weiterhin fr die eröffnung seines jngsten flagship - store in paris ber die berhmten champs - elys es.nachdem arbeitete fr die eröffnung mit pedro winter ed banger records und james murphy, sie haben jetzt gemeinsam mit graffiti - knstler shepard fairey zu produzieren und andre eine limited edition trucker jeans und jacken.Basketball Shoesähnlich wie die jacken, die wir gesehen haben,Adidas NMD bereits im vergangenen jahr fr die & # 8216;Nike Air Jordan kunst auf der straße und # 8217;NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2 ausstellung im moca in los angeles, die klassische jeans und jacken von levi & # 8217; s custom stickereien auf den rcken.zum preis von 190 euro (235 dollar) die akten veröffentlichen am 14.Adidas Yeezy 350 Boos juni, die ausschließlich den neuen levi & # 8217; s paris laden.